Welkom op de website van landhuis Hotel 'Le Bourg'

 
Home

Voorwoord

" Le Bourg "

Geschiedenis

Faciliteiten

Contact

Links

Cursus Frans

Foto's Hotel

 

Le Bourg

Algemeen

Adres

Prijslijst

reserveren

Regelement

 

 

Regelementen van ‘Le Bourg’:

 

..........

 

AANKOMST & BESCHIKBAARHEID

..........   Op de dag van aankomst is uw kamer vanaf 14.00 uur voor u klaar.
..........    
.......... AANSPRAKELIJKHEID
..........   Le Bourg stelt zich niet aansprakelijk voor uw persoonlijke bezittingen. Wij adviseren u dan ook bij het verlaten van uw kamer, de sleutel af te geven. Voor aansprakelijkheid aangaande het zwembad: zie zwembad.
..........    
.......... AUDIOAPPARATUUR
..........   Uw kamer beschikt over een Cd-installatie en een voorraad Cd´s. Ook in de eetkamer en in de zitkamer treft u audioapparatuur en cd´s aan. Wij verzoeken u de geluidssterkte van de apparatuur op een redelijk niveau af te stemmen.
..........    
.......... BADLAKENS
..........   Badlakens voor gebruik bij het zwembad liggen in uw kledingkast.
.......... .  
    BADMANTELS
..........   Voor uw comfort vindt u twee badmantels in uw kledingkast.
.......... .  
  BANKEN
   

In Brossac en Baignes, beide op 10 km afstand.

    In Chevanceaux, op 6 km afstand.
    In Barbezieux, 18 km, zijn meerdere banken met pinautomaten.
    Bij de grote supermarkten staan ook pinautomaten.
.......... .  
.......... BAR
..........  

De bar is de gehele dag geopend. U kunt genieten van een drankje aan de rand van het zwembad of op het terras, maar ook in de zitkamer of op uw kamer, als u dit wenst. Meegenomen consumpties mogen alleen op de kamer genuttigd worden.

.......... .  
.......... BETALING
..........   Wij verzoeken u vriendelijk uw rekening, op de dag van vertrek, contant te voldoen. Creditcards worden niet geaccepteerd.
..........    
  BOEKEN
    In de eetkamer staat een boekenkast met een grote verscheidenheid aan boeken tot uw beschikking. Mooie culinaire boeken vindt u op de stoelen tegen de muur in de eetkamer. In de zitkamer liggen diverse magazines en kunstcatalogi.
     
  DAGTOCHTEN
    Vanuit Le Bourg kunt u prachtige dagtochten maken naar bijvoorbeeld Saint- Emilion, Bordeaux, Angoulême, Aubeterre-sur-Drone, de Dordogne et cetera. Indien u dit wenst geven wij u de routes mee.
     
  DINER
    Er kan vrijwel dagelijks voor het diner gereserveerd worden. Aanvang diner rond 20.00 uur. Wij vernemen graag voor 11.00 uur of wij u voor het diner mogen verwachten.
     
  DRANK
    Wij kunnen u een uitgebreid assortiment drankjes aanbieden. De prijslijst is op ‘Le Bourg’ aanwezig. Meegebrachte consumpties mogen alleen op de kamer genuttigd worden.
     
  DRINKWATER
    Zie water.
     
  DVD
    Zie video.
     
  HAARDROGER
    In uw badkamer ligt een luxe haardroger met koude en warme standen en diverse opzetstukken.
     
  HANDDOEKEN
    De handdoeken worden op uw verzoek verschoond. U kunt de te verschonen handdoeken op de grond leggen, dan worden ze vervangen.
     
  HOND
    Onze hond heet Médoc. Het is een kruising tussen een Labrador en een Franse Beagle. Hij is geboren in maart 2002 en gevonden in een stal bij een boer in de buurt van Chalais. Hij heeft zeven zwarte broers. Wij kregen hem van de dierenarts, die verzocht was de diertjes te laten inslapen, cadeau. Het is een bijzonder lieve, maar ondeugende, hond. Mocht u echter niet gediend zijn van aanwezigheid, laat het ons dan even weten, dan zorgen wij dat u geen last van hem hebt.
    .
  INFORMATIE
    Wij doen ons uiterste best uw verblijf in de Charente zo aangenaam en interessant mogelijk te maken. Mocht u hulp of informatie nodig hebben, vraag het ons. Wij helpen u graag. Er is een dikke map met wetenswaardigheden over de omgeving beschikbaar op Le Bourg. U kunt paardrijden in Brossac en Baignes, golfen in Cognac, Angoulême, Aubeterre, Royan, Saintes en Chalais. Wandelen om de hoek en fietsen met de ATB fietsen die u ter beschikking staan op Le Bourg. De fietsroute begint bij de buren.
     
  KAMERS
    Aan uw kamer hebben wij veel aandacht geschonken. Wij hopen dan ook dat alles naar wens zal zijn. Mochten wij echter toch iets over het hoofd hebben gezien, vertel het ons en wij zullen ons best doen dit voor u op te lossen. Le Bourg beschikt over vier kamers, te weten: Vigny, Balzac, Sartre en Malraux, namen van belangrijke Franse personen, waarvan er drie geboren zijn in deze streek, de Charente. Hetgeboortehuis van Vigny kunt u bezoeken in Blanzac.
     
  KEUKEN
   

De keuken en bijkeuken op Le Bourg zijn niet bestemd voor de gasten. Deze ruimten zijn privé-terrein.

     
  KLUIS
   

Vier van de kamers beschikken over een kluisje in de kledingkast. Wij raden u aan uw kostbaarheden hierin op te bergen. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor goederen in de kamer achtergelaten. Wij beschikken ook over een privé-kluis. Indien u dit wenst kunt u uw kostbaarheden hierin op laten bergen.

     
  KOFFERS EN TASSEN
    Lege koffers slaan wij graag voor u op in de kofferkamer.
     
  KOFFIE
    Zie waterkoker.
     
  KUSSEN
    Mocht u behoefte hebben aan een extra kussen, vraag het ons a.u.b.
     
  LUNCH
    Op uw verzoek bereiden wij een lichte lunch of picknick voor u. Picknick € 17,50 euro en een lichte lunch vanaf € 8,50
     
  MINIBAR
    Uw kamer beschikt over een minibar met een voorraad drankjes. De apparatuur is echter niet aangesloten. Indien u dit wenst, sluiten wij de apparatuur aan. De kosten hiervoor bedraagt € 10,00 per dag. Het assortiment drankjes wordt dan op uw wensen afgestemd en staat vrij tot uw beschikking.
     
  OPENINGSTIJDEN
    Wij zijn de gehele week geopend. Het kan echter voorkomen dat wij soms enige tijd afwezig zijn, bijvoorbeeld om boodschappen te doen. Wij sluiten het huis dan af. Vandaar dat wij graag weten wanneer u terug bent, dan kunnen wij er voor zorgen, dat u niet voor een gesloten deur staat.
     
  PRIJZEN
    De prijzen van de kamers zijn vanaf 95 euro per nacht, inclusief ontbijt. Le Bourg beschikt over vier kamers.
     
  PRIVÉ-RUIMTES
    Zie keuken.
     
  RESTAURANTS
   

Le Clapotys in Brossac, 8 km, is een eenvoudige restaurant aan de rand van een groot meer, met een eenvoudige kaart en zeer eenvoudige prijzen.

Le Saint Bernard in Brossac, 9 km, is een aardig restaurant in het centrum van Brossac, naast de kerk. Franse keuken, maar ook pizza´s.

Le Château in Chalais, 16 km,  is een goed restaurant gevestigd in een kasteel. Franse kaart, normale prijzen.

Le Talleyrand in Chalais, 16 km, is een vorig jaar gestart restaurant met een Nederlandse eigenaar. Het is gevestigd op de eerste etage van een statig herenhuis in het centrum van Chalais. Het eten is aardig, de prijzen redelijk.

In Bordeaux barst het van de restaurants, in Angoulême trouwens ook. Cognac doet ook aardig z´n best. Dus in die steden keuze te over om eens lekker uit eten te gaan.
     
  SLEUTEL
    De sleutel van uw kamer dient op Le Bourg te blijven. U kunt deze aan de gastvrouw afgeven.
     
    SCHOENPOETSEN
    Wij beschikken over schoenpoets-apparatuur. U vindt deze apparatuur aan het einde van de gang op de eerste etage, rechts van de trap. Als u uw schoenen voor 08.00 uur op de gang naast uw deur zet, poetsen wij ze voor u.
     
  TELEFOON
    De filosofie van Le Bourg is: genieten van de rust en de natuur. Daarom beschikt uw kamer ook niet over televisie of telefoon. Mocht u dringend moeten bellen, dan kunt u daarvoor uiteraard bij ons terecht. De ontvangst van uw mobiele telefoon is hier niet altijd optimaal, omdat wij in een dal wonen. Houdt u rekening met de andere gasten als u belt?
     
  TENNISBAAN
    In zowel Brossac en in Baignes, beide op ongeveer 10 km afstand van Le Bourg, bevinden zich tennisbanen. De ondergrond is kunststof. De kosten voor het spelen bedragen 5 euro per uur. De gastvrouw kan deze banen voor u reserveren.
     
  THEE
    Zie waterkoker.
     
  TOILET
    Behalve op uw kamer is er ook een toilet in de entreehal, vanaf de voordeur gezien aan de rechterkant.
     
  VIDEOBANDEN EN DVD’S
    Wij beschikken over een videorecorder en een Dvd-speler en er is een voorraad banden en Dvd´s beschikbaar voor onze gasten.
     
  WATER
    Het water uit de kraan is gewoon drinkwater. In de zomer wordt er echter best wel veel chloor aan toegevoegd en is het dus minder lekker. Het water is bovendien nogal kalkhoudend en uw haar zal dus vaker een crèmespoeling nodig hebben.
     
  WATERKOKER
   

Uw kamer beschikt over een waterkoker en een voorraad thee en koffie. Als u deze voorraad wenst te laten aanvullen, horen wij dit graag. U kunt gratis gebruik maken van de koffie- en theevoorraad.

     
  ZWEMBAD
    Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor ongevallen en of schade ontstaan bij gebruik van het zwembad en de directe omgeving daarvan. Het zwembad wordt gezuiverd met een zandfilterinstallatie en onderhouden door Soatec in Angoulême. De installatie werkt automatisch en voegt chloor toe aan het water als dit nodig is. Daarnaast controleren wij het water minimaal eenmaal per dag.
     
  BELANGRIJK !
   

Het toilet in uw badkamer is aangesloten op een sceptische tank. Wij verzoeken u derhalve geen andere zaken dan waarvoor het toilet bestemd is in het toilet te werpen. Dus geen:

    -          damesverband
    -          rubberen voorwerpen
    -          plastic of cellofaan
    -          krantenpapier etcetera
   

Een verstopping laten verhelpen door onze loodgieter kost circa 250 euro! Ook verzoeken wij u geen bacteriedodende producten te gebruiken. De badkamer wordt schoongemaakt met speciaal voor sceptische tanken geschikte producten.

wij danken u voor uw aandacht!
 

"Een oase van rust en ontspanning in het zonnige frankrijk"

c'est un art de vivre