Welkom op de website van landhuis Hotel 'Le Bourg'

 
Home

Voorwoord

" Le Bourg "

Geschiedenis

Faciliteiten

Arrangementen

Contact

Links

Cursus Frans

Foto's Hotel

 

Uitrusten, genieten en uw wens in vervulling laten gaan.

In de periode van juni tot half september zullen er op Le Bourg

gelegen in zuid west Frankrijk een aantal cursussen door specialisten gegeven worden.

Op deze manier kunt u van uw vakantiegevoel extra lang na genieten.

 

Agenda met cursus
Schilderen - 1

De bekende schilder Frans de Kok uit Brabant die onlangs nog een fotoboek met zijn werken uitgaf komt u leren schilderen. De foto`s van zijn schilderijen, veelal van vrouwen, paarden en honden, zijn in dit fantastische grote boek soms afgebeeld op formaat 60x50cm.

Ook landschappen schildert Frans samen met u want daar leent de omgeving zich uitstekend voor. Om te laten zien hoe allround Frans de Kok is zal hij ook af en toe voor u en met u koken.
---

Schilderen - 2

Annemarie de Groot studeerde in 1978 af aan de kunstacademie Minerva in Groningen. Enkele jaren later volgde ze de Oskar Kokoschka-acadmie in Salzburg.
Sinds haar jeugd is ze gefascineerd door de wereld van het circus, theater, opera en cabaret. We vinden deze thema’s regelmatig in haar werk terug. Ballerina’s, muzikanten, cabareteske figuren, dieren; ze zijn in een bonte kleurenpracht op haar doeken te zien, geschilderd in een wervelende toets laag over laag.
Tevens drukt ze de symbolen van het leven uit, ze worden op een subtiele manier weergegeven zoals de gevoelens in relaties die mensen met elkaar hebben en niet meteen zichtbaar zijn.
Recent heft zij zich laten inspireren door de opera Madame Butterfly van Puccini. Het drieluik verlevendigt de entreehal van het Martini-Plazatheater. Het werk is geschilderd in basale kleuren. Het schilderij verbeeldt een wereld van tegenstellingen: enerzijds de sfeer van romantiek en de ingetogenheid van de hoofdfiguur; anderzijds verdriet en pijn veroorzaakt door verworpen te zijn. Dit pictorale werk is een manifestatie van haar meesterschap in de verbeelding van de expressie van het menselijke gelaat. info: www.annemariedegroot.nl


Wijnen 

Hein Schumans uit Limburg is Vice-Président de la Féderation Internationale des Confréries Bachiques à Paris. Deze bijzondere man die ook zonder wijn altijd zeer vrolijk is leert u alles

op een bijzonder leuke manier over wijn. Zo zal hij o.a. met u de mooiste wijn chatheaux bij Saint- Emilion bezoeken. Veel beroemde châteaux rondom Bordeaux waar vaak alleen Hein en zijn vrienden worden ontvangen, kunt u met hem bezoeken. Zie www.navenant.nl > culinair > wijnen = Hein Schumans

 
Fotografie

De cursus fotografie wordt door twee fotografen gegeven. Na de eerste dag enkele persoonlijke tips gekregen te hebben kunt u al, al of niet in groepsverband de prachtige landschappen met dieren in het wild vastleggen. Op 5 minuten lopen ligt een Safaripark waar u door een baron in zijn jeep wordt rondgereden om er zo een foto Safari te kunnen maken.

Meestel ziet u onderweg wilde zwijnen, reeën herten en moeflons. Ook de indrukwekkende steden als Bordeaux Angoulème en Congnac, met hun prachtige architectuur en interessante mensen zijn voor fotografen goede studie objecten die s`avonds in Le Bourg bij een mooi glas wijn deskundig besproken worden .Bezoek ook de website ; www.stevenruiter-photography.nl  en Google op Boisbreteau Safari

 

Gezondheid

Gezondheidsweek met Fred van Beek

Fred van Beek uit Amsterdam die de groten der aarde heeft gemasseerd zoals Murilof en van wie diverse bestsellers zijn verschenen zoals “Even op adem komen” maakte ook meer dan 15 cd`s met Yoga oefeningen.

Naast de Yoga lessen zal Fred u ook indien gewenst masseren en leren masseren.  

U maakt tevens kennis met de heerlijke schoonheidsproducten van Sothys en krijgt gezonde maaltijden voorgeschoteld van onze chef kok. Bezoek ook de site van Fred van Beek www.fredvanbeek.com


Culinair 

Een culinaire week waarin u geen cursus volgt maar wel van alle culinaire hoogstanden uit de streek op veel manieren mag proeven en af en toe daarover een gezellige uitleg krijgt.

 

Taal

Cursus Frans

De franse taal beter te leren spreken kan op een speelse manier in Le Bourg en omgeving erg goed.

Onze franse docent die ook Nederlands spreekt neemt u o.a. mee uit winkelen om zo op een praktische manier het nodige Frans gemakkelijker onder de knie te krijgen.

 

Iedere cursus duurt 6 dagen van zondag t/m zaterdag ochtend

 

 

 

 

 

 

"Een oase van rust en ontspanning in het zonnige frankrijk"

c'est un art de vivre